[Solved - 1.8] - Russian keyboard not typing

Report your issues here

[Solved - 1.8] - Russian keyboard not typing

Postby emp » Sun Dec 05, 2010 10:58 am

Hello, thanks for your app

I've got a problem in 1.7 version with a russian keyboard typing.
I can't type in any input fields on vnc server devices (win xp sp 3 / realvnc free edition 4.1.3) with russian keyboard. But after switching language in windows it is poosible to type in russian using english keyboard on iPad
emp
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 05, 2010 10:48 am

Re: Russian keyboard not typing

Postby raf » Sun Dec 05, 2010 12:06 pm

Hi!,

Unfortunately, international keyboard support is a very hard problem in VNC, because all servers behave differently in this field. And most actually ignore some characters (like accented characters, etc). I'm doing my best to try to help with the problem, but I'll need your help.
I'm currently working with another user to resolve issues he's having with a German keyboard layout. When we have that ironed out, I'll ask for your help with Russian.

Thanks!,

Raf.
raf
Site Admin
 
Posts: 1691
Joined: Sat Oct 09, 2010 12:17 am

Re: Russian keyboard not typing

Postby raf » Tue Dec 07, 2010 8:02 pm

OK, between another user and I, we have the German keyboard working correctly for the most part. Could you please post a picture of your mac russian keyboard, and explain me how to generate the special characters? I'll do my best to have this integrated into the next version of Remoter.

Thanks,

Raf.
raf
Site Admin
 
Posts: 1691
Joined: Sat Oct 09, 2010 12:17 am

Re: Russian keyboard not typing

Postby emp » Wed Dec 08, 2010 9:18 am

Here is mac keyboard - http://dl.dropbox.com/u/828644/remoter/DSC00350.jpg
Sorry for mobile photo quality - I stroked with red russian letters :roll:

Here is win russian keyboard - http://winrus.com/std_ru1.gif

a screenshot of ipad russian keyboard
http://db.tt/kZ9stT6

And I cant understand what do you mean with "generate the special characters"? Give the example
Last edited by emp on Wed Dec 08, 2010 5:28 pm, edited 1 time in total.
emp
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 05, 2010 10:48 am

Re: Russian keyboard not typing

Postby raf » Wed Dec 08, 2010 10:37 am

Thanks for the picture. What I mean is, how do you generate the Russian characters? Do you simply press the key, or do you need to, for instance press Alt + key? If it is Alt, is it either one or, only the right-Alt.

Thanks,

Raf.
raf
Site Admin
 
Posts: 1691
Joined: Sat Oct 09, 2010 12:17 am

Re: Russian keyboard not typing

Postby emp » Wed Dec 08, 2010 12:09 pm

Yes, just simply press the key.
emp
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 05, 2010 10:48 am

Re: Russian keyboard not typing

Postby raf » Wed Dec 08, 2010 12:17 pm

OK, then how do you get the Roman alphabet, non Russian characters? What about the red characters on the number keys? Just press the number key to get them? How do you get the number then?

Thanks,

Raf.
raf
Site Admin
 
Posts: 1691
Joined: Sat Oct 09, 2010 12:17 am

Re: Russian keyboard not typing

Postby emp » Wed Dec 08, 2010 5:38 pm

To get the roman alphabet on mac? - by switching languages with cmd+space

Red characters on the numbers - by pressing shift and number. On some keys they are not red because of the same values in english and russian keyboard layouts.
Example - In russian keyboard layout (when russian language is active) to get a % symbol you should press shift+4, but when english keyboard is active - by shift+5
emp
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 05, 2010 10:48 am

Re: Russian keyboard not typing

Postby raf » Wed Dec 08, 2010 6:01 pm

OK, thanks for the info. I'll do my best integrating this into 1.8. All except for the language switching, you might have to do that manually.

Thanks,

Raf.
raf
Site Admin
 
Posts: 1691
Joined: Sat Oct 09, 2010 12:17 am


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
cron